Blog

Haberler

Akbank Müşterilerinin Kişisel Bilgilerinin Satışa Sunulduğu İddia Ediliyor

Twitter’da yapılan paylaşımlara göre Akbank’ın hacklendiği ve 20 milyon müşterisinin kişisel bilgilerinin Darkweb üzerinde satışa çıktığı söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Akbank’ın tüm sistemleri 2 gün boyunca erişime kapatılmıştı. Bu uzun süreli sorun akıllara Akbank’ta bir siber güvenlik sıkıntısı olabileceğini de akıllara getirmişti. Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’un Twitter’dan yaptığı bir açıklama hacker grubu “Akbank’a biz saldırmadık ancak daha önce birçok kez hacklendiklerini biliyor ve bu sefer gizleyemeyeceklerini düşünüyoruz.” dedi. Akbank, Anonymous’un bu açıklamasını yalanladı.

Anonymous’un bu açıklamasının ardından Cyberhint isimli bir Twitter sayfası 20 milyon Akbank müşterisinin ad soyad, doğum tarihi, e-posta, telefon numarası, kimlik numaraları ve adreslerinin 5000 dolara satışa sunulduğunu iddia etti. Ancak bu kişinin Akbank’ta yaşanan problemlerin sorumlusu olmadığını ve Darkweb forumlarında popülarite kazanmak için yaptığı bir hareket olabileceğini söylediler.

Akbank’tan Açıklama

Yaşanan sorunların ana bilgisayardaki teknik bir arızadan kaynaklandığını söyleyen Akbank müşterilerinin kişisel bilgilerinin satışa sunulması iddialarına da dün akşam bir tweet ile yanıt verdi.

Sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten şirket müşterilerinin kişisel verilerinin güvende olduğunu bildirdi.