Blog

Haberler

Tesla, En Hızlı Elektrikli Aracını Tanıttı

Kripto para, Bitcoin ve Dogecoin ile ilgili açıklamalarıyla gündem olan Elon Musk, kurucusu olduğu Tesla’nın bu güne kadar geliştirdiği en hızlı elektrikli otomobil olan Model S Plaid’i tanıttı.

Tesla Model S Plaid seri üretime giriyor

Şirket, Kaliforniya, Fremont’taki fabrikasında etkinlik düzenledi. CEO Elon Musk etkinlikte yaptığı açıklamada, elektrikli araç şirketinin Cuma akşamı dağıtıma başlayacağını duyurdu. İlk etapta 25 araç dağıtıma girecek. Önümüzdeki çeyrekte haftada birkaç yüz arabaya kadar bu sayı çıkacak. Nihayetinde ise haftalık binlerce arabaya genişleyecek.

Tesla Model S Plaid, yeni bir batarya tasarımı, geliştirilmiş ısı pompası, motorlarda karbon sargılı rotorlar ile geliyor. Musk, daha önce 0.208’lik bir sürtünme katsayısı rekoruna sahip olduğunu duyurmuştu. Bu yıl içinde üretime girmesi planlanan Lucid Air’in sürtünme katsayısı ise 0.21’dir.

Model S Plaid’in baz modeli 1020 beygir gücünde olacak. Tek bir şarj dolumu ile 643 kilometre yol alabilecek. Fakat Musk, çift motor sayesinde aracın tam şarjla 663 km gidebileceğini söyledi. Model S Plaid’in üç motoru var. 15 dk’lık şarjla ise araç 300 km yol gidebilecek. Saatte en fazla 320 kilometreye çıkabilecek. Model S Plaid, 0’dan 100’e ise 2 saniyede ulaşabiliyor.

Musk, Tesla Model S Plaid için PlayStation 5 seviyesinde bir ses kapasitesi olduğunu ekledi. Ünlü iş insanı, Model S Plaid+’ı ise rafa kaldırdıklarını bildirmişti.

Elon Musk, aracın 130 bin dolardan satışa çıkacağını duyurdu.