Blog

Haberler

Microsoft Bulut Servislerine Bir Yenisini Ekliyor

Windows 11’in ve yakın zamanda kullanıma sunulan xCloud’un yanı sıra Microsoft’un gizlice bulut üzerinden sanal bir Windows bilgisayara bağlanarak kullanılacak “Cloud PC” sistemi üzerinde çalıştığı öğrenildi. Bulut bilgisayarın Azure tabanlı olduğu ve herhangi bir cihaz ile uzaktan bağlanarak kullanılabileceği söylendi.

Ancak Bulut PC, mevcut Windows sürümlerinin veya sanallaştırma teknolojisinin yerini almayacak, bunun yerine bulut tabanlı masaüstüne herhangi bir yerden herhangi bir zamanda erişmek isteyen Microsoft 365 müşterileri için ek bir seçenek olarak kullanılacak.

Raporlara göre Microsoft bu sistemi Microsoft Bulut girişimlerine odaklanan ve Microsoft’un bulut tarafından yönetilen masaüstleri için program yönetimi direktörü Scott Manchester tarafından sunulacak olan 14 Temmuz’daki Inspire 2021 konferansı sırasında tanıtabilir.

Bulut Bilgisayarı Özellikleri

Daha önceki raporlara göre bulut bilgisayarı, kullanıcıların iş uygulamalarına ve programlarına herhangi bir cihazdan çevrimiçi olarak erişmelerine yardımcı olacak. Bu, tüm uzak masaüstü uygulamaları ve mobil uygulamalar tarafından destekleneceği, ancak hizmete erişmek ve hizmete abone olmak için bir Microsoft 365 hesabına ihtiyacınız olacak.

Şirketin Bulut PC hizmeti için üç seviye üzerinde çalıştığı söyleniyor:

  • Orta seviye: 2 sanal CPU, 4GB RAM ve 96GB of SSD depolama alanı.
  • Üst seviye: 2 sanal CPU, 8GB RAM ve 96GB of SSD depolama alanı.
  • Gelişmiş seviye: 3 sanal CPU, 8GB RAM ve 40GB SSD depolama alanı.

Söylentilere göre sanal masaüstlerini daha fazla bellek, işlemci ve depolama alanı ile yükseltmek mümkün olacak. Bulut bilgisayar yönetim konsolu ayrıca yöneticilerin, cihazları yükseltme ve bulut bilgisayarı yeniden başlatma, sıfırlama, yeniden adlandırma ve tanılama gerçekleştirme gibi görevleri gerçekleştirmek için bilgisayarları yönetmesine olanak tanıyacak.

Hizmet tarafından kullanılan komut dosyalarında bulunan bir ekran görüntüsü, Windows 10 masaüstü için; bu, bulut bilgisayarın büyük olasılıkla Windows 10 ile başlatılacağını ve kullanılabilir olduğunda Windows 11’i ekleyeceğini göstermekte.

Microsoft bu hizmeti halihazırda küçük gruplarla test ediyor ve bu yıl içinde genel bir ön izlemenin başlaması bekleniyor.