Blog

Güvenlik Blog

Güneş Enerjili Güvenlik Kamerası – Bilmeniz Gerekenler

Zor bir alanı görüntülemek istiyor ya da çevre dostu bir seçenek arıyorsanız, güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kameraları mükemmel bir seçenek olabilir. Güneş enerjisiyle çalışan bir güvenlik kamerası satın almadan önce, güvenlik ihtiyaçlarınız için doğru kararı verebilmeniz için nasıl çalıştıklarını anlamak önemlidir. İşte, güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kameraları dair merak edilenler ve cevaplar!

Güneş enerjili güvenlik kamerası nedir?

Güneş enerjili güvenlik kameraları, güvenlik kamerasına güç sağlamak için güneş enerjisini kullanır.

Güneş enerjili güvenlik kameraları nasıl çalışır?

Güneş enerjili güvenlik kameraları, güneş ışığını kullanmak ve güneş ışığını doğru akım (DC) elektriğe dönüştürmek için güneş panelleri kullanır. Bir invertör daha sonra doğru akımı bir alternatif akıma (AC) aktarır, bu da daha sonra güvenlik kameralarına güç vermek için kullanılabilir.

Yağmur yağdığında veya bulutlu olduğunda ne olur – güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kameraları çalışır mı?
Güneş enerjisi ile çalışan kameraların çoğu, genellikle şarj edilebilir piller gibi yedek güç kaynağıyla birlikte gelir. Güneş paneli sadece güvenlik kamerasını değil, aynı zamanda pili de yeniden şarj eder.

Direkt güneş ışığı olmadığında (yani gece veya yağmurlu günde), güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kamerası şarj edilebilir pillerle çalışır. Pil doğrudan güneş ışığı olduğu anda şarj olmaya başlayacaktır.

Güneş enerjili kameralar su geçirmez mi olmalı?

Güneş panelleri ve kameralar hava şartlarına dayanıklı olmalıdırlar. Sistemin açık havada çalışacağı düşünüldüğünde , hava koşullarına dayanıklı panele ek olarak, kameraların da kar, yağmur, toz ve doğrudan güneş ışığı gibi etkenlere dayanıklı olması gerekir.

Güneş enerjili güvenlik kameralarının faydaları

Güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kameralarını avantajlı bir güvenlik seçeneği haline getiren çok sayıda avantaj söz konusudur.

Güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kameralarının ana avantajı, yenilenebilir bir güç kaynağı yaratmalarıdır. Elektrik bağlantısının zor olduğu ve sürekli pil değişiminin uygun olmadığı uzak çiftlikler, şehir dışındaki depolar, tarım alanları gibi uygulamalar için güneş enerjili güvenlik kameraları son derece idealdir.

Bu gibi kameralarda Wi-fi seçenekler olsa da veri aktarımı genellikle SD kart üzerine yapılır. Örneğin elektrik altyapısının olmadığı bir tarım arazisinde, büyük olasıkla WiFi altyapısı da olmayacaktır. Bununla birlikte hücresel veri ile çalışan güvenlik kameraları da vardır. Şebeke olduğu sürece, kamera uzaktan izlenebilir ve yönetilebilir.